Είναι αλήθεια πως το ψυγείο μας χρειάζεται συχνά την προσοχή μας στο τομέα του καθαρισμού. Γι’ αυτό το λόγο πρέπει να αφιερώσουμε χρόνο για την οργάνωση και τακτοποίηση του. Ας δούμε πως μπορούμε να το κάνουμε με τέσσερα απλά βήματα.
Κάτι βασικό που πρέπει να έχουμε στο νου μας είναι ότι: τα τρόφιμα τα τοποθετούμε με βάση τη θερμοκρασία που θα πρέπει να μαγειρευτούν.
1. Άνω ράφια: ποτά, και έτοιμα για κατανάλωση τρόφιμα (όπως γιαούρτι, τυρί, και αλλαντικά ).
2. Χαμηλότερα ράφια: Πρώτες ύλες που προβλέπονται για μαγειρεμένα πιάτα όπως το κρέας και το ψάρι.
3. Πόρτα: Η πόρτα του ψυγείου έχει την χαμηλότερη θερμοκρασία έτσι μόνο τα καρυκεύματα πρέπει να πάνε εκεί. Μην βάζετε αυγά ή γάλα στην πόρτα, καθώς θα πρέπει να τοποθετούνται σε ένα πιο κρύο μέρος του ψυγείου.
4. Συρτάρια: Είναι σχεδιασμένα για να τοποθετούμαι τρόφιμα που χρειάζονται συγκεκριμένη υγρασία. Όπως φρούτα και λαχανικά.
Εάν έχετε δύο συρτάρια, κάνετε ένα από αυτά αποκλειστικά για λαχανικά και το άλλο αποκλειστικά για ωμό κρέας.
Εάν το ένα συρτάρι είναι πάνω από το άλλο, χρησιμοποιήστε το χαμηλότερο συρτάρι για το κρέας. Αν είναι δίπλα-δίπλα, κάθε συρτάρι θα είναι μια χαρά. Καθαρίστε το συρτάρι που χρησιμοποιείτε για το κρέας συχνά.