Κανείς δεν συμπαθεί την ιδέα του καθαρισμού πιάτων με ένα σφουγγάρι. Αλλά όλοι έχουμε ακούσει για διάφορες μεθόδους για τον καθαρισμό τους. Ποια είναι η καλύτερη;
Σύμφωνα με εργαστηριακές έρευνες υπάρχουν έξι μέθοδοι καθαρισμού για την αφαίρεση των περισσοτέρων βακτηρίων:
Πλυντήριο πιάτων
Φούρνος μικροκυμάτων
Πλυντήριο
Χλωρίνη
Αμμωνία
Ξύδι
Ο καλύτερος τρόπος
Το διάλυμα χλωρίνης σκότωσε το 99,9% των βακτηριδίων από όλα τα σφουγγάρια της δοκιμής.
Δείτε πώς μπορείτε να το κάνετε:
Ανακατέψτε 1/4 φλιτζάνι χλωρίνης σε ένα λίτρο νερού και μουλιάστε το σφουγγάρι για πέντε λεπτά.
Οι άλλοι τρόποι
Ο φούρνος μικροκυμάτων και το πλυντήριο πιάτων ήταν τα επόμενα πιο αποτελεσματικά.
Δείτε πώς μπορείτε να το κάνετε:
Βάλτε ένα σφουγγάρι σε κανονικό φόρτο πλυντηρίου πιάτων, χρησιμοποιώντας τη ρύθμιση "θερμαινόμενο στεγνό". Στο φούρνο μικροκυμάτων, μουλιάστε το σφουγγάρι και ζεστάνετε στη μέγιστη θερμοκρασία για ένα λεπτό.
Οι υπόλοιποι τρόποι
Ένα πεντάλεπτο μούλιασμα σε ξύδι απέδωσε κατά μέσο όρο 99,6% στην εξάλειψη βακτηρίων ενώ σε αμμωνία 97,0%.
Πότε είναι η ώρα να αντικαταστήσετε το σφουγγαράκι της κουζίνας
Ανεξάρτητα από το πόσο επιμελής είσαστε στον καθαρισμό, τα σφουγγάρια κουζίνας σας δεν θα διαρκέσουν για πάντα. Καθαρίστε τα σφουγγάρια εβδομαδιαίως και αντικαταστήστε τα περίπου κάθε δύο έως τρεις εβδομάδες, ανάλογα με τη χρήση.